Zprávy

Náhled

Kolokvium SVOBODA KULTU A KULTURY V KONFRONTACI A DIALOGU

Publikováno: 4.5.2018 | Pobočka: Brno

Moravsko-slezská křesťanská akademie, s ohledem na prohlášení ČBK a vyjádření předsedy ČBK kardinála Dominika Duky k problematické prezentaci osobností náboženského křesťanského vyznání a vzhledem k reakci veřejnosti pořádá Klub MSKA Brno kolokvium na téma "Svoboda kultu a kultury v konfrontaci a dialogu"  v přednáškové místnosti MSKA, Smetanova  14, Brno dne 9. 5. 2018  v čase 17.00 - 19.00 hod.  Kolokvium  poskytuje  širší pohled  odborníků na problematiku ztvárnění symbolů a osobností  reprezentující náboženské vyznání a chce přispět ke vzájemnému respektu a společenskému dialogu. Přihlásit se na akci je možné na emailové adrese mska@mska-akademie.cz.

Plakátek PDF

Náhled

Velikonoce 2018

Publikováno: 1.4.2018

Jménem Moravsko-slezské křesťanské akademie Vám přeji ať Vítěz nad smrtí, Vzkříšený Kristus vás vyvede z nejistoty a temnot světa k jistému vítězství života v jasu Boží milosti, lásky, radosti a pokoje
P. ThDr. Jiří Koníček, předseda

Náhled

Valné shromáždění Moravsko-slezské křesťanské akademie, z.s. konané v Olomouci dne 17. března 2018

Publikováno: 26.3.2018

Dne 17. 3. 2017 v sále arcibiskupské kurie v Olomouci se uskutečnilo Valné shromáždění MSKA z.s. Jednání zahájil a moderoval Dr. Jiří Koníček, předseda MSKA. Více ve zprávě...

Náhled

Pozvánka na Valné shromáždění MSKA v Olomouci

Publikováno: 16.3.2018

Zveme vás na Valné shromáždění Moravsko-slezské křesťanské akademie, které se uskuteční v sobotu 17. března 2018 v 9.30 hodin v sále budovy arcibiskupské kurie, Biskupské nám. 2, 779 01 Olomouc.

Pozvánka s programem (PDF)

Náhled

Memorandum o kooperaci mezi ČKA a MSKA

Publikováno: 16.12.2017

Dne 16. 12. 2017 bylo v emauzském klášteře v Praze uzavřeno Memorandum o kooperaci mezi Českou křesťanskou akademii a Moravsko-slezskou křesťanskou akademii, které podepsali její představitelé prezident Mons. Prof. Tomáš Halík a předseda ThDr. Jiří Koníček. Podpisem Memoranda bylo završeno jednání o navázání užší spolupráce mezi oběma akademiemi. Memorandu o kooperaci mezi ČKA a MSKA je základem k rozvoji akademické a partnerské tvůrčí spolupráci v křesťanském vzdělávání a osvětě k akademickému sdílení, ke společenskému dialogu a vzájemnému pokojnému soužití ve společnosti.

Zpráva (.pdf)

Přihláška na Kurz teologie v praktickém životě křesťana 2023, zimní semestr

Obálka

Milí čtenáři, členové, přátelé a podporovatelé Cyrilometodějské křesťanské akademie, přes obtíže spojené s pandemií koronaviru vychází nové číslo našeho časopisu Dialog Evropa XXI, 1-4/2021, které shrnuje plánovaná témata činnosti naší akademie a významná jubilea roku 2021. Témata tohoto čísla jsou: 100. výročí jmenování A. C. Stojana arcibiskupem olomouckým, Jubileum církevních osobností, Projekt Mobilní univerzita CMKA, Realizace kurzu teologie v praktickém životě křesťana.

Více se dočtete zde

Pořádané akce

Projekt "Přednášky pořádané prostřednictvím regionální pobočky CMKA ve Vsetíně v 2. polovině roku 2023" byl finančně podpořen městem Vsetín.

V roce 2022 projekt "Pravidelná celoroční činnost kulturních organizací a spolků"
byl finančně podpořen městem Uherský Brod.
Logo - statutární město Brno
Projekt "Vzdělávací přednášky a kurzy CMKA - 2022" byl hrazen z dotace z rozpočtu města Brna.
Čtěte také:
Logo Dialog Evropa XXI