Zprávy

Náhled

Zahájení kurzu Katolická církev v přelomových událostech ČSR

Publikováno: 13.10.2020 | Pobočka: Centrální akce MSKA

 CMKA - Křesťanský klub  Olomouc připravuje pro akademický rok 2020/21 v zimním semestru Kurz Teologie v praktickém  životě -  přednášky z teologických oborů pro  vzdělávaní laiků.

Nabízí  kruz z oboru  církevních  dějin na téma Katolická církev v přelomových událostech  Československa,  jehož  zahájení  je plánované ve čtvrtek 15. 10. v 16:30 hod v sále  CMKA , Wurmova 11 Olomouc. 

První setkání kurzu z církevní historie se neruší, ale vzhledem k vládnímu nařízení o omezení počtu shromáždění na 6 osob  se  uskuteční k  provedení  registrace a dojednán dalšího postupu, tedy odložení kurzu po skončení omezení nebo   distančně on-line.

Na prvním setkání bude představena  mimořádně  přednáška a prezentace  Panna Maria Fatimská v životě kardinála Tomáška a dějinách Československa.

Přihlaste se prosím elektronicky na webu CMKA  adresa mska-akademie.cz  nebo osobně na setkání. 

Děkuje za zájem a účast  P. ThDr. Jiří Koníček, přednášející a organizátor

Náhled

OPATŘENÍ PREZIDIA CMKA KE COVID-19 A NOUZOVÉMU STAVU K 5. 10. 2020

Publikováno: 5.10.2020 | Pobočka: Centrální akce MSKA

Prezidium CMKA na základě vyhlášení nouzového stavu ke dni 5. 10. 2020 a souvisejících nařízení a opatření Vlády ČR k zamezení šíření COVID-19, zejména nařízení o omezení shromáždění osob ve vnitřních prostorách v počtu 10 osob a vnějších akcí na 20 osob schvaluje následující opatření.

Náhled

NABÍDKA KURZŮ CYRILOMETODĚJSKÉ KŘESŤANSKÉ AKADEMIE OLOMOUC V ZIMNÍM SEMESTRU AKADEMICKÉHO ROKU 2020/2021

Publikováno: 11.9.2020 | Pobočka: Olomouc

CMKA – KLUB KŘESŤANSKÉ AKADEMIE nabízí v akademickém roce 2020/2021 KURZ TEOLOGIE V PRAKTICKÉM ŽIVOTĚ, který je specifickou součástí celoživotního vzdělávání v křesťanském učení a teologických oborech. I. KURZ Z CÍRKEVNÍCH DĚJIN: KATOLICKÁ CÍRKEV V PŘELOMOVÝCH UDÁLOSTECH ČESKOSLOVENSKA V LETECH 1918 –1989 (přihláška) a II KURZ Z FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE: ÚVOD DO NAUKY VÍRY A KŘESŤANSKÉHO UČENÍ (přihláška).

Náhled

Děkovná pouť za nový název CMKA a jednání na Velehradu

Publikováno: 10.7.2020 | Pobočka: Centrální akce MSKA

Ve dnech 4.-5.7. se  delegace CMKA  vedená prezidentem  účastnila národní pouti a dnů dobré vůle  na Velehradě na poděkování nového názvu  a směřování Cyrilometodějské křesťanské akademie. Program- v sobotu - Modlitba za národ, koncert Dnů dobré vůle, společenský veřer, neděle - národní pout - liturgie sv. Jana Zlatoústého. 

Náhled

ZPRÁVA Z JEDNÁNÍ VS MSKA A ZMĚNA NÁZVU VE ZNĚNÍ „CYRILOMETODĚJSKÁ KŘESŤANSKÁ AKADEMIE, z. s.“

Publikováno: 23.6.2020 | Pobočka: Centrální akce MSKA

V souladu se Stanovami MSKA se uskutečnilo Valné shromáždění Moravsko-slezské křesťanské akademie, 20. 6. 2020 od 9.00 hodin v sále arcibiskupské kurie, Biskupské nám. 2, 779 01 Olomouc.

Na programu jednání bylo schválení nového znění stanov a dalších dokumentů MSKA, schválení jmenování čestných členů MSKA, schválení výše a způsobu úhrady členských příspěvků MSKA, schválení výroční zprávy prezidenta o činnosti MSKA za uplynulý rok, programu činnosti na rok 2020, zprávy o hospodaření za rok 2019, návrhu rozpočtu na rok 2020 a zprávy revizní komise MSKA za rok 2019. Dále byly přednesena zpráva o činnosti a výhled činnosti regionálních poboček a kolektivních členů MSKA;

Přihláška na Kurz teologie v praktickém životě křesťana 2023, zimní semestr

Obálka

Milí čtenáři, členové, přátelé a podporovatelé Cyrilometodějské křesťanské akademie, přes obtíže spojené s pandemií koronaviru vychází nové číslo našeho časopisu Dialog Evropa XXI, 1-4/2021, které shrnuje plánovaná témata činnosti naší akademie a významná jubilea roku 2021. Témata tohoto čísla jsou: 100. výročí jmenování A. C. Stojana arcibiskupem olomouckým, Jubileum církevních osobností, Projekt Mobilní univerzita CMKA, Realizace kurzu teologie v praktickém životě křesťana.

Více se dočtete zde

Pořádané akce

Projekt "Přednášky pořádané prostřednictvím regionální pobočky CMKA ve Vsetíně v 2. polovině roku 2023" byl finančně podpořen městem Vsetín.

V roce 2022 projekt "Pravidelná celoroční činnost kulturních organizací a spolků"
byl finančně podpořen městem Uherský Brod.
Logo - statutární město Brno
Projekt "Vzdělávací přednášky a kurzy CMKA - 2022" byl hrazen z dotace z rozpočtu města Brna.
Čtěte také:
Logo Dialog Evropa XXI